donderdag 29 maart 2007

Standard AeroSTANDAARD        AERO      Wij gingen  naar een bedrijf en die heet STANDAARD AERO.En daar gingen we allemaal  dingen doen we gingen eerst praten.En we gingen een film kijken over vliegtuigen want daar gaan ze allemaal dingenrepareren van vliegtuigen. En we gingen allemaal dingen vast houden gereedschapbijvoorbeeld. En we gingen ook droog ijs vasthouden. Droog ijs is heel koud.Het is zo koud dat het je handen verbrand. We hadden ook een handschoen aan. We mochten dat droog ijs in een emmer doen. Er kwam heel veel mist uit de emmer. Juf had foto's gemaakt. En we zagen ook een motor  van een vliegtuig. Ze gingen hem uittestenEn het was gelukt.     van stefan Hoi,ik ga vertellen over standaard aero.Wij groep 6 gingen op vrijdag 23 maart.We gingen maar een bedrijf van vliegtuigmotoren.Er waren ook ouders meegegaan.De ouders zijn: de vader van Emre,de vader van mij{Merve} ,de moeder van Eren en meneer omer,en juf Ankie. De meneer die ons begeleidde was meneer Timer.We gingen droogijs in het water gooien,als je er in kneep kreeg je brand ,gelukkig was niemand gewond.Ik gooide er ook veel in en er kwam heeeeeeeeel veel rook uit. En we gingen naar een plek waar twee mensen de motoren bekeken of ze goed werkten.Ik stelde een vraag :hoeveel onderdelen zitten er aan een motor vast?De meneer zei iets van 100. en ik stelde nog een vraag:hoelang duurt het om ene motor klaar te maken? hij zeid 50 dagen.en ik stelde nog een vraag: hoeveel motors zitten er in en vligtuig.En we keken nog een film. en we mochten maar onderdeeltjes vasthoeden met handschoenen . en we mochten iets over onze oren doen. en ik kon echt niks horen .En meneer Timer deed een deur open   en je kon daar horen hoe hard het geluid binnen is.GROETEN: MERVE !!!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Hallo ik ben winston en ik ga jullie wat vertellen.
  Het gaat over standaard aero .
  Wij zijn met techniek daar naar toe geweest het
  Gaat over een vliegtuig motor .
  ik zal nou gaan vertellen hoe het daar was en
  hoe het er uit zag.
  Wij de kinderen van mijn klas kwamen in de hal.
  De juf vroeg aan de mevrouw of er iemand voor
  Ons was. maar die vrouw zij nee hij is er nog niet.
  Wij de kinderen dachten he !! maar na 10 min
  Kwam er eindelijk iemand voor ons. we waren wel
  Heel benieuwd volgens mij. maar toen gingen we
  Naar Een soort hele grote hal daar maakten ze de
  Motors . en we gingen toen naar een soort kamer
  En daar lieten ze ons een filmpje zien.
  Toen was het filmpje af gelopen. en toen
  Lieten ze een paar kinderen een onderdeel
  Vast houden. dat was wel cool. Er zat een
  Briefje aan dat betekent dit mag niet meer
  Worden gebruikt voor een motor omdat er schade
  aan zat. Toen gingen we naar
  wat anders droog ijs dat is een staafje
  Dat 60 graden onder 0 is dat is heel koud.
  We mochten die met een handschoen pakken
  En als je dat zonder doet dan brand dat
  aan je handen. daarom moeten we dat met
  Handschoen doen. En toen gingen we naar zo'n
  Soort cabine waar ze motor testen. Dat was wel heel spanend
  Om te zien. die man had hem 1 keer op uit gezet toen liet hij hem op sassenier lopen.
  Toen steeds harder. en toen liep de motor op vliegen. en toen mochten we ook
  Nog oorkapper op en toen was het echt de hoogste tijd om naar huis te gaan
  Dit was het stuk wat ik heb gesreven
  Groetjes
  . winston

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uitstapje naar standaard aero
  Hallo ik ben zaki en ik ging met mijn hele groep naar standaard aero. Dat is een bedrijf waar vliegtuig motoren worden gemaakt Er waren drie ouders meegegaan en meneer Ömer We mochten met droogijs een spelletje spelen.Wil je dat ook doen? Dan heb je heel koud droogijs nodig en een emmer met warm water en dan moet je het droogijs in de emmer doen en dan komt er heel veel rook Dat was het. Doei veel plezier met het experiment.
  Groetjes zaki

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Standard aero !!!!!!
  Hoi ik ben dalal . ik zit in groep 6 wij zijn vrijdag 23 maart naar standard aero gegaan dat is een bedrijf waar ze vliegtuigen motors maken een vliegtuig motor ziet er zoo uit maar dan wat groter ja dat snap je natuurlijk wel we mochten met droog ijs spelen en meneer had een bak op de grond gelegd en toen had meester tot drie geteld en toen gooiden we dat in het warme water en toen voem kwam er allemaal rook en dat was leuk we moesten ook nog blazen ! het was zoo koud dat als je er in kneep je brand wonden van kreeg

  BeantwoordenVerwijderen