donderdag 29 maart 2007

Standard Aero Fatih, Fadumo, Nathali

STANDAARD   AERO       

          Wij gingen vrijdag 23 maart '07  naar een bedrijf Genaamd Standaard Aero. Daar repareren ze Vliegtuigmotoren. Die man die ons leiden heette Tunus of zoiets. En we gingen een filmpje kijken die 9 seconden duurt, dat ging over een vliegtuig die ergens In Afrika neerstortte. Gelukkig was er niemand Gewond. We kregen ook nog een handschoen. Toen Mogen we onderdelen van een motor vasthouden. Toen mochten we spelen met Droogijs. Niet echt spelen natuurlijk. Een man breng- De een emmer met water en een bak met droogijs. Mr. Tunus gooide met een  blokje droogijs van wel 60 C ° in de emmer en er kwam allemaal rook uit de emmer. Het leek net of je in de wolken zat! Toen gingen we kijken naar een test met een motor. En toen gingen we weer naar school.

Groetjes: Fatih

Standard Aero!

Op een dag ging groep 6 naar standard aero!Ik Fadumo vond het erg leuk!We hadden gezien hoe de motoren werken enzo!En we mochten materialen vasthouden!En we kregen daar voor nog een handschoen.Meneer Tiener vond dat we hele belangrijke en slimme kinderen waren!Nou ja! Standard aero is een bedrijf waar vliegtuigmotoren worden getest.We zijn naar zo een kantoortje geweest en daar was het!Daar werd de motor getest!En de ouders hadden het naar hun zin!Het was kei leuk en de collega van meneer tiener! Die was er ook bij!Ik zat in de auto van mijn eigen juf! Juf Ankie!En daar zaten nog meer in Juliet,Jocelijn en mezelf natuurlijk!En er was de vader van merve, de vader van emre, de moeder van eren,en Umer die is een soort collega van School denk ik! En we werkten ook een beetje met droogijs!We hadden een hele emmer water en toen gingen we die droogijs instoppen!En toen kwam allemaal rook uit!En we gingen blazen en toen leek het of we in een wolk zaten!Juf Ankie maakte toen een foto!En oh ja die nep wolk werd gemaakt bij Harry Potter.En we zagen een filmpje en daar kon je zien dat de vliegtuig naar afrika landen!En op het laatst moest meneer tiener beren botje zingen.En toen gingen we blij naar huis!

Groetjes

        Fadumo

         Standaard aero!

hallo ik heet nathali.

Ik ga vertellen over wat ik heb geleerd van standaard aero. En dat is een bedrijf waar vliegtuigenmotoren worden gemaakt

Ik heb  heelveel geleerd van meneer Tinus. En dat was op een vrijdag en de ouders die gingen rijden  waren:de moeder van Eren,de vader van Merve,en de vader van Emre,en natuurlijk  juf Ankie en meneer Umer. En we gingen een filmpje kijken en dat was vet. Op het filmpje zagen wij zand dat door de motor wordt weg blies en daar na gingen wij droogijs in het water gooien. En toen kwam er rook uit. En dat zie je ook in de film Harry Potter. En er zaten veeeeeel onderdeeltjes aanvast ongeveer 700  onderdeeltjes veel hè oké doei2 opmerkingen:

 1. Dat was super leuk dat Standaard Aero!Dat is een bedrijf waar ze vliegtuigmotoren repareren.We gingen een filmpje kijken over een neergestortte vliegtuig. En we hebben gespeeld met droogijs dat is een soort ijsblokje dat 60 celcius onder de 0 is.En dat is natuurlijk harstikker koud!Dt deden in een emmer met water en er kwam heel veel rook uit.Het leek net of je boven de wolken waren en toen gingen we naar de school.
  Groetjes:Fatih

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Standaard aero
  Hallo ik ben Sezer ik en de klas zijn naar standaardaero mee geweest we gingen met ouders Emre zn vader ging mee en meneer Ömer ging mee.
  En natuurlijk Juf Ankie ging mee.
  Toen waren we daar toen gingen we als eerst een filmpje kijken.
  En daarna mochten ook materialen van moters van en vliegtuig vast houden en dat was ool heel erg leuk en daarna gingen we naar de werkplaats toen mochten we Drogeijs vast houden en dat gingen we in heet water gooien en dan kwam er rook uit toen gingen wij er in en dat was ook leuk toen gingen we naar de andere kant van de werkplaats en toen mochten we daar een soort koptelefoon op en dat was heel erg cool
  Doei.
  Groetjes Sezer

  BeantwoordenVerwijderen