zondag 11 juni 2006

Tanzania

De jaarlijkse Tanzania week is weer begonnen op school.De groep Zemkala is op bezoek geweest, dat was echt super leuk! eerst hebben ze buiten op onze speelplaats een kampvuurtje gemaakt om de trommels op de goede temperatuur te krijgen, daarna mochten we genieten van hun heerlijke optreden

Dit jaar hebben we het met groep 5 over koken en het dagelijks leven hier en daar. En zo'n onderwerp kan natuurlijk niet zonder iets lekkers voorbijgaan. Daarom hadden we afgelopen vrijdag een Tanzania middag samen met groep 4. We hebben ons best gedaan om alle ingredienten bij elkaar te verdienen voor een overheerlijke Tanzaniaanse pannenkoek.

Eerst moesten we in groepjes "melken" en meel malen en het recept op de juiste volgorde leggen en water halen en vuur verdienen met rebussen een ei-puzzel maken en natuurlijk een placemat kleuren. daarna mochten we he vuur (waxinelichtje) aansteken onder onze pannen (blikken) en hebben we alle ingredienten bij elkaar gedaan in een bak ( volgens recept natuurlijk).Niet alle groepjes hadden het meel helemaal fijn kunnen malen, dus er zaten wat klontjes in, maar het was toch erg lekker! en vooral erg leuk!

de pankoeken verhaal op een dag gingen wij panenkoeken met groep 4 we moeten met ze alle opdragten doen en dat was leuk en bij ellk opdragt kreeg je boter of melk en toen kreeg je een blikje en daar op moestje een panenkoek opbaken en die van winston en ersra die panekoek was zo kleine en die van mij panenkoek was niet klaar en toen gingen we opruimen en we hebben ook een egte gehad van de juffen hadden die gemaakt. Want het was van tanzania.Van stefan1 opmerking: